Nettisivusanastoa
Nyt selitetään jokaikinen ihme sana nettisivuihin liittyen.
HTML-elementit, jotka eivät vaadi sulkemistunnistetta, koska ne eivät sisällä sisältöä.
TypeScript on ilmainen ja avoimen lähdekoodin korkean tason ohjelmointikieli, jonka on kehittänyt Microsoftin, joka lisää staattisen kirjoituksen javascriptin valinnaisilla tyyppisissä merkinnöissä.
Suunnittelunala, joka keskittyy kirjaisinasuihin ja tekstiin.
Tyylipaneelin osa, jossa on CSS-ominaisuudet, jotka liittyvät typografiaan, kuten kirjasin, fontin koko ja korkeus, ja kohdista.
Webflow'n oikeanpuoleisen paneelin ensimmäinen välilehti, jonka avulla voit määrittää luokat elementeille ja tyylitellä ne.
Leveys, joka erottaa työpöytä- ja tablettinäyttökoot.
Webflow'n Worspace sisältää sivustoja, jäseniä, asetuksia ja integraatioita. Kaikilla käyttäjillä on Workscape.
Yhtenäinen resurssitunniste (URI) on merkkijono, joka tunnistaa verkossa olevan resurssin.
Yhtenäinen resurssien paikannin (URL) on standardoitu verkko-osoitemuoto, jonka avulla käyttäjät voivat tunnistaa ja käyttää verkkosivuja.
URL-osoitteen uudelleenohjaus tai URL-osoitteen edelleenlähetys on verkkopalvelintoiminto, joka lähettää käyttäjiä automaattisesti verkko-osoitteesta toiseen.
Linkit, jotka ohjaavat käyttäjät eri verkkosivustoille, vaikuttavat hakukoneiden näkyvyyteen ja sijoituksiin.
Upotukseen tarkoitettu elementtin. Se on tehty ulkoisen sisällön, laajennusten tai sovellusten näyttämiseksi.
Kokoelman kenttä, joka on täytettävä ennen artikkelin julkaisemista.
Linkki joka antaa vain lukuominaisuuden Webflow-projektiin.
Kiinteä arvo koodauksessa, joka pysyy muuttumattomana sen käytöstä riippumatta.
Väriskaala, jonka laite pystyy toistamaan.
Avattava luettelo valintojen tekemisestä lomakkeilla.
HTML-elementti, joka on tarkoitettu kävijätietojen syöttöön.
Kolmansien osapuolen sovellukset, joilla on pääsy tiettyyn resurssiin.
Viittaa vanhentuneisiin HTML-tunnisteisiin, jotka on korvattu nykyaikaisella ekvivalentilla web-suunnittelussa.
Muualle tallennettu kopio siltä varalta, että alkuperäiselle sattuu jotain.
Tila elementin vasemman reunan ja sen ympäristön välillä.
Tila elementin vasemman reunan ja sen sisällön välillä.
Maksuista saadut sähköpostivahvistukset.
Drag and Drop on käyttöliittymäominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat valita ja siirtää elementtejä toiseen sijaintiin raahaamalla. Lyhenne D&D saattaa viitata myös Dungeons and Dragons peliin.
Verkkopalvelin on tietokoneohjelma tai laitteisto, joka toimittaa verkkosisällön asiakkaille HTTP: n avulla.
Otsikko, joka toimii verkkosivusi nimenä
Ohjaa vierailijat automaattisesti verkkotunnuksesta toiseen.
Yksilöllinen osoite, joka ohjaa käyttäjät tiettyyn verkkosivustoon Internetissä.
Scripti, joka keskittyy ongelmien ratkaisemiseen tietyllä domainiilla.
Elementti, joka näyttää videon. Se voi olla sisäisesti tai ulkoisesti isännöidyt videoita, kuten YouTube ja Vimeo.
Saatavana Webflow'n CMS-kokoelmissa. Voit lisätä videoita YouTube- tai Vimeo linkkien avulla.
Tiedon tai tiedostojen lataus pois sen lähteestä. Esimerkiksi sivuston HTML-, CSS-, JS- ja kuvatiedostojen lataus zip-tiedostona omalle koneelle.
Osoittaa, milloin sivusto julkaistiin viimeksi.
Merkitsee viimeisimmät sivustoon tehdyt muutokset.
CMS-kenttä, joka on linkittää artikkelin jonkin muun kokoelman artikkeliin.
Asettaa vähimmäiskorkeuden, joka elementti voi olla.
Määrittää vähimmäisleveyden, joka elementti voi olla.
Komponentti, joka välilehdet yksittäisellä alasivulla.
CMS-listan kenttä, johon voit määrittää värin.
Väriympyrä on tapa vertailla ja havainnollistaa värejä. Se usein myös näyttää suhteet ensisijaisen, toissijaisen ja tertiäärisen värien välillä.
WYSIWYG (lausutaan Wiz-EE-WIG) on eräänlainen muokkausohjelmisto, jonka avulla käyttäjät voivat nähdä ja muokata sisältöä muodossa, joka näkyy niin kuin se, kun se näytetään käyttöliittymässä, verkkosivustolla, diaesityksen tai tulostetussa asiakirjassa
WAI on maailmanlaajuinen Web Consortium (W3C) -projekti internetin saatavuuden parantamiseksi.
Verkkosivustoosi liittyvä 256 x 256 px-kuva, joka näkyy, kun verkkosivustosi linkki tallennetaan iPhonen aloitusnäyttöön.
Webflow on visuaalinen kehitysalusta, jonka avulla käyttäjät voivat suunnitella, rakentaa ja julkaista verkkosivustoja kirjoittamatta koodia. Se tarjoaa valikoiman ominaisuuksia, mukaan lukien muokattavat mallit, sisällönhallintajärjestelmä (CMS), isännöinti ja integraatiot muihin työkaluihin.
Webflow'n Content Management System (CMS) on se ominaisuus, missä dynaaminen sisältö (kokoelmat ja niiden kokoelmat) tallennetaan ja ylläpidetään.
Webflowin visuaalisen sisällön editori, joka helpottaa tekstin ja kuvien vaihtamista sivullasi.
Paikka, kun tarvitset apua sivustosi suunnittelussa, mukautetussa koodissa jne.
Webm on avoimen lähdekoodin videoformaatti, joka on suunniteltu verkkoon.
WebP on Googlen kehittämä moderni kuvamuoto, jonka tarkoituksena on korvata perinteiset raskaammat muodot, kuten JPEG, PNG ja GIF.
Weebly on verkkosivuston rakentaja, jonka avulla käyttäjät voivat luoda verkkosivustoja drag-and-drop-käyttöliittymässä. Se tarjoaa valikoiman muokattavia malleja, verkkokaupan työkaluja ja markkinointiominaisuuksia.
Widget on interaktiivinen elementti, joka on upotettu käyttöliittymään. Se helpottaa tiettyjä käyttäjän toimintoja tai näyttää tärkeitä tietoja yhdellä silmäyksellä.
WIX on pilvipohjainen verkkosivualusta, jonka avulla käyttäjät voivat luoda nettisivut helposti.
WooCommerce on avoimen lähdekoodin verkkokauppa-alusta, joka on suunniteltu WordPressille. Se tarjoaa joustavan ja muokattavan ratkaisun verkkokauppojen luomiseen.
WordPress on avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä (CMS), jonka avulla käyttäjät voivat luoda ja hallita verkkosivustoja ja blogeja.
WordPress lohkoeditori, joka tunnetaan myös nimellä Gutenberg, on moderni sisältöeditori, joka korvasi klassisen editorin WordPress-versiossa 5.0. Se käyttää modulaarista lohkojärjestelmää sisällön säveltämiseen ja muotoiluun, jolloin käyttäjät voivat luoda rikkaita ja joustavia asetteluja.
WordPress-laajennukset ovat lisäosia, jotka laajentavat WordPress-verkkosivuston toiminnallisuutta. Ne ovat ohjelmistoja, jotka voidaan asentaa WordPress-sivustoon lisätäksesi uusia ominaisuuksia, parantaa suorituskykyä ja parantaa käyttökokemusta.
WordPress-teemat ovat ennalta suunniteltuja malleja, jotka hallitsevat WordPress-verkkosivuston ulkonäköä ja toiminnallisuutta. Ne koostuvat tiedostojen kokoelmasta, mukaan lukien CSS, JavaScript ja PHP, jotka toimivat yhdessä WordPress-sivuston suunnittelun ja toiminnallisuuden luomiseksi.
WordPress.com on suljettu verkkorakennusalusta, bloggaamiseen ja muihin teoksiin. Sen omistaa ja ylläpitää Automatic, Inc. WordPress.com tarjoaa ilmaisen blogin hosting-palvelun rekisteröityneille käyttäjille, ja sitä tuetaan taloudellisesti maksettujen päivitysten, "VIP"-palvelujen ja mainonnan kautta.
WordPressin ydin viittaa WordPress-alustan ydinohjelmistoon. Se sisältää välttämättömät tiedostot ja koodit, jotka muodostavat WordPress-sisällönhallintajärjestelmän (CMS).
WordPress.org on avoimen lähdekoodin WordPress-ohjelmiston virallinen verkkosivusto. Se tarjoaa ilmaisen, avoimen lähdekoodin WordPress-ohjelmiston, jonka käyttäjät voivat asentaa omaan web-isäntään luomaan verkkosivustoja, blogeja tai sovelluksia.
Webflow-suunnitelma, joka koskee koko työtilaa.
Wräpperi on elementti tai toiminto, joka "kapseloi" muita elementtejä.
X-ray mode näyttää sivustosi mustavalkoisena ja korostaen elementtien reunoja.
XML-sivukartta on tekstitiedosto, jossa luetellaan verkkosivuston sivut. Sitä käyttää etenkin hakukoneet sivuston indeksoinnissa.
Yhdistää useita luokkia (class) yhdeksi valitsimeksi. Niiden avulla CSS-tyylit voidaan määrittää koskemaan tarkemmin tiettyjä elementtejä.